As seen on the Channel 4 shows

Showcase

"Thanks to Bespoke Lofts, we managed to get exactly what we wanted within our budget, and to the high standard we were promised."

Mr & Mrs Thomas, Chingford

Increased communal living space is what Mr and Mrs Wright were looking for. James, project manager for this extension for Bespoke Lofts, oversaw the works that took just 8 weeks to totally transform the old kitchen and dining room into an exquisite looking family space that is both light and spacious.

A single storey extension was built onto the back of the house. The position of the house on a hill meant that the Wrights also gained a basement for storage.

The original wall between the kitchen and dining room was knocked down, which along with the new extension, gave an extra 6m x 7m of spacious living area. Large 5 metre folding aluminium doors were added to the back of the new extension which created a feature for the new room and allowed natural daylight to enter. Electric Velux windows on the pitched roof extension also meant the new room was beautifully flooded with natural light.

A new kitchen was installed to cleverly make use of the space, and an island, serving as a family breakfast bar, was the focal point.

Indoors and Out

As a separate project, James also oversaw the building of the garden’s raised decking area which led directly out from the folding doors at the rear, along with a large patio and raised flower beds.

Upstairs, another project saw the original toilet and bathroom knocked through to make one new spacious bathroom. A stunning freestanding bath was added and the bathroom was beautifully tiled and decorated in soft, elegant colours.

Login